Het is nu do 25 apr 2019, 23:55


Overstap Ampera/Volt

Stel jezelf en je auto('s) hier voor aan de anderen
 • Auteur
 • Bericht
Offline

Timmertje

Vaste klant

 • Berichten: 171
 • Geregistreerd: vr 02 jun 2017, 16:38
 • Woonplaats: Heerewaarden
 • km-stand: 106590
 • Lifetime: 13
 • Auto: Ampera

Re: Overstap Ampera/Volt

Berichtma 09 jul 2018, 12:36

thefox154 schreef:
Timmertje schreef:
thefox154 schreef:Erg interessant ik zit eigenlijk met exact dezelfde vragen als de TS.
Zonder het topic gelijk te kapen, heeft de volt dezelfde garantie als ampera? 8 jaar/160k?


Voor wij de Ampera kochten heb ik best wat voor onderzoek gedaan. Zo stond bij een Opel dealer in Tiel bijvoorbeeld 2 Volts en 2 ampera’s te koop. De volts waren wat goedkoper wel ongeveer dezelfde leeftijd als de Ampera en ongeveer vergelijkbare km stand.Exact de reden waarom ik het vroeg. We vinden hier beide de Volt net wat mooier ogen. Hij is ook net iets gekoper, dus ik dacht al een win win te hebben.

Het garantieverhaaltje kan nog wel invloed hebben op de keuze zodadelijk.... Alleen ik zie bij opel op de site verdraaid weinig occassions. Broekhuis hier, heeft niet eens een ampera staan. En ik neem aan dat voor de garantie hij van de officiele dealer moet komen en 'officieel' bij opel onderhouden moet zijn... Er staan er toch wel 7 op de site. Lastig als ze geen aanbod hebben :thumbdown:


Je ziet ze ook niet veel meer bij de Opel dealers de Volts. Moet je echt op de opeldealer site gaan kijken. Of even nabellen. Ik weet dat ze bij Mulders in Tiel er best een hoop verkocht hebben. De verkoper gaf in ieder geval aan ons aan, we krijgen regelmatig deze auto’s binnen. Ze gaan er ook weer snel uit. Daarom wellicht even checken met ze.

Bij Kroonautos.nl in Nederhemert staan er ook nog wel eens. Ik ken die zaak verder niet. Volgens mij is dat een Opel specialist.


Offline
Avatar gebruiker

NeufegliseThierry

Harde kern

 • Berichten: 1279
 • Geregistreerd: di 05 aug 2014, 22:01
 • Woonplaats: Zoetermeer
 • km-stand: 70804
 • Lifetime: 30
 • Auto: Ampera

Re: Overstap Ampera/Volt

Berichtdi 10 jul 2018, 21:56

sbogovac schreef:Maar je hoeft'm dus niet te kopen bij een Opel dealer, als alle stempeltjes maar netjes in't boekje staan...


En die stempeltjes hoeven dus niet van Opel Ampera delaers op 'gewone' Opel dealers te zijn, als het onderhoud dus maar volgens schema uitgevoerd is.

Voor alle duidelijkheid, om niet beticht te worden van geneuzel: het is al niet voor niets zo dat al vele jaren fabrikanten verplicht zijn alle voor onderhoud benodigde gegevens en diagnose software ter beschikking te stellen aan iedere willekeurige reparateur. Vanaf dag 1 dat je een nieuwe auto hebt mag je naar de garagehouder om de hoek en als die gewoon conform het fabrieksschema onderhoudt heb je gewoon je volledige garantie.

Ik zeg niet dat merkdealers vervolgens niet tegen gaan sputteren als je vervolgens je meldt voor iets wat onder fabrieksgarantie valt, maar mij lullen ze niet onder tafel ;-)

Ik weet overigens waar ik over praat want mijn Ampera heeft de eerste 2 jaar geen Opel dealer gezien, maar bij mij is alles gewoon onder garantie gemaakt, zonder tegensputteren, door Fred Janssen Huizen, zoals 't hoort :thumbup:
Amperaloos, na Leaf, E-Evalia en Zoe nu kilometers aan het vreten in een BMW i3 & praat en denk nog graag mee.
Verder op stal Saab 9-5 ('05) en Saab 96 ('78)


Vorige

Keer terug naar Voorstelronde

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten