Het is nu za 21 jul 2018, 10:04


Navigate via Android Auto

Alles over de Opel Ampera-e (& Chevrolet Bolt)
  • Auteur
  • Bericht
Offline
Avatar gebruiker

Anko

Stamgast

  • Berichten: 417
  • Geregistreerd: di 19 feb 2013, 20:58
  • Woonplaats: Montfoort
  • km-stand: 10500
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Navigate via Android Auto

Berichtma 02 okt 2017, 17:14

Nu weet ik dat Opel compatibiliteit met Android Auto in Nederland niet meer in de specificatie lijst heeft staan, maar dat komt m.i. enkel omdat Android Auto in Nederland (en een paar andere landen) niet in de officiele App Store staat, en daarmee voor het grote publiek niet beschikbaar is. Nu is het geen enkel probleem om Android Auto via alternatieve bronnen toch op je telefoon te zetten. Ik heb dat gedaan en het lijkt prima te werken.

Is er hier al iemand die heeft uitgeprobeerd of het ook werkt icm de Ampera e?


Offline
Avatar gebruiker

Ivo

Beheerder

  • Berichten: 2495
  • Geregistreerd: di 21 feb 2012, 22:27
  • Woonplaats: Waalwijk
  • km-stand: 150000
  • Lifetime: 41
  • Auto: Ampera

Re: Navigate via Android Auto

Berichtma 02 okt 2017, 17:45

Jazeker.

viewtopic.php?f=31&t=3259&start=70#p37439

Download de laatste versie via apkmirror.com en het werkt. Ik gebruik sowieso al maanden Google Maps als navigatie, ook in de Ampera zonder e.
Lithium White fo, PodPoint, GMC kWh + TCPIP, zwart dak wrap, getinte ramen, xenon, knappe chauffeur ;-)


Offline
Avatar gebruiker

Anko

Stamgast

  • Berichten: 417
  • Geregistreerd: di 19 feb 2013, 20:58
  • Woonplaats: Montfoort
  • km-stand: 10500
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Navigate via Android Auto

Berichtma 02 okt 2017, 18:54

Thanks. Die had ik even gemist.


Offline

Wido

Newbie

  • Berichten: 1
  • Geregistreerd: zo 26 nov 2017, 04:29
  • km-stand: 150453
  • Lifetime: 2
  • Auto: Ampera

Re: Navigate via Android Auto

Berichtdi 28 nov 2017, 17:35

Ivo schreef:Jazeker.

http://amperaforum.nl/viewtopic.php?f=3 ... =70#p37439

Download de laatste versie via apkmirror.com en het werkt. Ik gebruik sowieso al maanden Google Maps als navigatie, ook in de Ampera zonder e.


Dag Ivo,

Ik ben net de trotse bezitter geworden van een opel ampera occasion uit 2012. Kun je toelichten, of een link sturen, over hoe je google maps werkend krijgt in de oude ampera? Dat zou ik super vinden!

Groet,

Wido.


Offline
Avatar gebruiker

Alex

Sponsor

  • Berichten: 3090
  • Geregistreerd: za 19 mei 2012, 09:28
  • Woonplaats: Amersfoort
  • km-stand: 150000
  • Lifetime: 11
  • Auto: Volt

Re: Navigate via Android Auto

Berichtwo 29 nov 2017, 11:46

Wido schreef:Ik ben net de trotse bezitter geworden van een opel ampera occasion uit 2012. Kun je toelichten, of een link sturen, over hoe je google maps werkend krijgt in de oude ampera? Dat zou ik super vinden!

De enige oplossing is een telefoonhouder kopen en navigeren op je telefoon. Die koppeling met een Ampera of Volt is niet mogelijk.
Forum Sponsor, Buurauto
Chevrolet Volt, Viridian Joule, Xenon Pilot 6000k, Thule wingbar dakdragers, accident camera, korte dakantenne


Offline
Avatar gebruiker

Anko

Stamgast

  • Berichten: 417
  • Geregistreerd: di 19 feb 2013, 20:58
  • Woonplaats: Montfoort
  • km-stand: 10500
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Navigate via Android Auto

Berichtma 18 dec 2017, 16:23

k heb (al een tijdje) Android Auto op mijn S7 Edge staan. En ook Waze. Maar het lukt mij niet om (met AA op het scherm van mijn telefoon, want ik het de auto nog niet) Waze te selecteren als navigatie app. AA komt standaard op met Google Maps en ik weet niet hoe te switchen naar Waze. Wie kan mij verder helpen?


Offline

Steven

Newbie

  • Berichten: 46
  • Geregistreerd: do 07 dec 2017, 10:49
  • km-stand: 4075
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Navigate via Android Auto

Berichtma 18 dec 2017, 23:07

Waze in AA werkt alleen in combinatie met een auto die het ondersteund. Wanneer je alleen je telefoon gebruikt kan dit dus niet en moet je de apps appart van elkaar gebruiken.


Offline
Avatar gebruiker

Anko

Stamgast

  • Berichten: 417
  • Geregistreerd: di 19 feb 2013, 20:58
  • Woonplaats: Montfoort
  • km-stand: 10500
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Navigate via Android Auto

Berichtma 18 dec 2017, 23:27

Steven schreef:Waze in AA werkt alleen in combinatie met een auto die het ondersteund. Wanneer je alleen je telefoon gebruikt kan dit dus niet en moet je de apps appart van elkaar gebruiken.
Dank. Dan kan ik (voorlopig) stoppen met verder proberen ;-)

Ik verbaasde me al een beetje over het feit dat er bij de instructies die ik her en der gevonden had zo de nadruk werd gelegd op het inpluggen van de USB kabel.


Offline

Steven

Newbie

  • Berichten: 46
  • Geregistreerd: do 07 dec 2017, 10:49
  • km-stand: 4075
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Navigate via Android Auto

Berichtdi 19 dec 2017, 08:14

Anko schreef:Ik verbaasde me al een beetje over het feit dat er bij de instructies die ik her en der gevonden had zo de nadruk werd gelegd op het inpluggen van de USB kabel.

Dit zou inderdaad wel eens een subtiele hint geweest kunnen zijn ;)


Offline

sarion

Newbie

  • Berichten: 36
  • Geregistreerd: vr 24 nov 2017, 11:52
  • km-stand: 5000
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Navigate via Android Auto

Berichtdi 19 dec 2017, 21:10

Volgens dit Canadese filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=10VxPWQlrQE) is er een nieuwe softwareversie (14.2.4) voor de Chevy Bolt uit, die de zwarte balken rondom de Android Auto zou moeten verhelpen! Hij zegt dat hij het via de dealer moet laten installeren, omdat de Over The Air updates nog niet geactiveerd zijn bij Chevrolet.

Iemand bekend met of die ook naar Nederland komt? :-)



Keer terug naar Ampera-e forum algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast