Het is nu do 18 jul 2019, 02:39


Torque - Welke data toon jij?

Alles over de Opel Ampera-e (& Chevrolet Bolt)
  • Auteur
  • Bericht
Offline
Avatar gebruiker

DerOpelmann

Newbie

  • Berichten: 45
  • Geregistreerd: di 21 nov 2017, 09:48
  • km-stand: 30000
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Torque - Welke data toon jij?

Berichtvr 22 feb 2019, 11:19

Om gedetailleerde gegevens van de Ampera-e uit te lezen kun je gebruik maken van Torque Pro. Meerdere forumleden doen dit al, maar voor degene die dit nog willen doen, onderstaand een stappenplan:

Bron: https://www.chevybolt.org/forum/10-technical-discussion/26666-chevrolet-bolt-obd2-pids.html
Visueel: https://www.youtube.com/watch?v=LjqDk08x9EY

Op bovenstaande bronnen worden onderstaande stappen beschreven:
Bestand op de telefoon downloaden:
Open op de telefoon http://bit.ly/ChevyBoltPIDs
Als dit al niet automatisch gaat, ga naar het tabblad "Notes"
Klik op de link "Click here to download the CSV tab (please share only this document, NOT this link" om een CSVbestand te downloaden met de pid gegevens.

Open Torque Pro (Android)
1) In de voorgaande stap hebben we een CSV gedownload
2) Astro File Manager gebruiken (of een andere app die verborgen mappen kan tonen)
2a) ga naar de gedownloade CSV en kopieer deze
2b) navigeer naar / interne opslag / (kan zijn / sdcard / of een willekeurig aantal opties)
2c) navigeer naar .torque (dit is een verborgen map)
2d) navigeer naar extendedpids (als deze map niet bestaat, maakt deze dan aan of voer de stappen 3,4 uit en keer hier naar terug)
2e) ga naar / interne opslag / .torque / extendedpids /
2f) kopieer het CSV-bestand daar
3) open Torque Pro , menu, instellingen, Extra PID's en sensoren beheren
4) rechtsboven menu, vooraf gedefinieerde set toevoegen en het CSV-bestand zou in de lijst moeten staan
... (voor overige opties zie bron link...)
11) pas het dashboard aan naar wens
11a) van het realtime informatiescherm, veeg naar rechts om naar een lege pagina te gaan
11b) als er geen lege pagina is, ga naar het hoofdmenu, algemene voorkeuren, aantal dashboardschermen verhogen
11c) terug op je dashboardscherm, tandwiel linksonder, lay-outinstellingen, schakel lay-outmodus bewerken in
11d) voeg nu elke keer dat je het scherm aanraakt een nieuw weergave-element toe. Selecteer wat je wil toevoegen.

Nu leek het mij leuk om met elkaar te delen hoe iedereen het dashboard heeft ingedeeld en welke waardes bij bijvoorbeeld capaciteit naar voren komen. Een screenshot van de telefoon kan bijvoorbeeld geupload worden via https://nl.imgbb.com/ en gebruik de BB codes

Onderstaand enkele van mijn waardes:
Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Voor mij is het nog relatief nieuw deze data. Wat mij opviel is dat na het redelijk leeg rijden van de accu en vervolgens volledig laden de capaciteit van 60,2 naar 60,3 is gegaan :? :?: . Graag hoor ik jullie ervaringen en ben ik benieuwd naar jullie capaciteit en dashboard.


Offline
Avatar gebruiker

DerOpelmann

Newbie

  • Berichten: 45
  • Geregistreerd: di 21 nov 2017, 09:48
  • km-stand: 30000
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Torque - Welke data toon jij?

Berichtdi 05 maart 2019, 10:47

Android Auto i.c.m. AA Mirror... Das toch wel heel makkelijk op het scherm van de Ampera-e :D

Afbeelding

Afbeelding

Capaciteit van de accu staat ondertussen op 60,7 kWh :?:


Offline
Avatar gebruiker

DerOpelmann

Newbie

  • Berichten: 45
  • Geregistreerd: di 21 nov 2017, 09:48
  • km-stand: 30000
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Torque - Welke data toon jij?

Berichtdo 11 apr 2019, 08:51

Live data uit Torque gekoppeld aan routeplanner https://abetterrouteplanner.com

De logbestanden van Torque worden verzonden naar abetterrouteplanner (beste EV planner die er is :thumbup:). Met de logbestanden is er een planning op basis van de huidige accu capaciteit en direct inzicht in het geplande verbruik en het huidige verbruik. Ook is precies duidelijk met hoeveel % accu je bij de geplande laadpaal uitkomt. Tevens kun je de geadviseerde snelheid zien, om zo snel als mogelijk te reizen. Allemaal live data uit de auto! Binnenkort weer naar Zuid-Frankrijk, hier ga ik heel veel plezier aan beleven :clap:

Excuus voor de kwaliteit, met de telefoon konden we geen foto's maken :lol: ;)
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Offline

Joke Zuidema

Newbie

  • Berichten: 12
  • Geregistreerd: vr 28 okt 2016, 23:25
  • Woonplaats: Geleen
  • km-stand: 190000
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera

Re: Torque - Welke data toon jij?

Berichtvr 05 jul 2019, 20:37

Hartelijk dank voor de info. Hiermee kon ik de app Torque plus gereed maken voor de Ampera. Het lukt me alleen niet om mijn OBD2 te verbinden met mijn telefoon. Ik heb al een andere odm2 gekocht, maar dat helpt niet. Wat kan ik fout hebben gedaan?



Keer terug naar Ampera-e forum algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten

cron