Het is nu di 31 jan 2023, 23:00


Accu handmatig instellen tot 80%

Alles over de Opel Ampera-e (& Chevrolet Bolt)
  • Auteur
  • Bericht
Offline

Jansennl

Newbie

  • Berichten: 3
  • Geregistreerd: vr 08 jul 2022, 23:06
  • km-stand: 110000
  • Lifetime: 1
  • Auto: Ampera-e

Accu handmatig instellen tot 80%

Berichtvr 08 jul 2022, 23:14

Beste lezers,

Ik ben sinds kort een aantal weken, eigenaar van een ampera-e. De auto heeft 110.000 op de teller en echt een super wagen.

Ik kom van een nissan leaf 24kw, dus dit is een flinke upgrade.


Nu is mijn vraag,
1. Hoe zie ik of deze auto al een nieuwe accu heeft? Kan ik dat ergens checken zo ja. Waar precies?
2. Ik zou graag de accu handmatig limieteren op 80% laden, dit is beter voor de accu. In mijn leaf zat er een instelling in het menu, zeker als ik dalijk een nieuwe accu krijg via de recall, wil ik deze standaard tot 80% laden, in het menu kon ik deze optie helaas niet vinden.
3. Hoe kan ik de laadkabel via het menu of knopje binnen in de auto losdrukken? Ik weet dat het via de remote kan, maar wat als die batterij leeg is of de remote opeens niet meer werkt?

Alvast bedankt!


Offline

HHRND

Newbie

  • Berichten: 12
  • Geregistreerd: zo 27 maart 2022, 18:26
  • km-stand: 82000
  • Lifetime: 75
  • Auto: Ampera-e

Re: Accu handmatig instellen tot 80%

Berichtzo 10 jul 2022, 12:33

Die 80% instelling kun je verkrijgen door het opladen in te stellen op afdaal modus. Deze is terug te vinden in de oplaadinstellingen.


Offline
Avatar gebruiker

Ruwils

Stamgast

  • Berichten: 327
  • Geregistreerd: zo 02 aug 2020, 16:24
  • km-stand: 30760
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Accu handmatig instellen tot 80%

Berichtzo 10 jul 2022, 12:58

De afdaalmodus oftewel "hilltopreserve" is alleen te kiezen bij Ampera-e's van de bouwjaren 2017 en 2018. Bij de "Level 2" modellen, in feite de tweede generatie van de Ampera-e vanaf 2019, kun je het percentage zelf bepalen d.m.v. een slider in het oplaadmenu in de instellingen. De Level 2 Ampera-e heeft ook een gescheiden airco en heat knop. Bij de Level 1 is dat één knop. Daar kun je het verschil zien of je een Level 1 of Level 2 Ampera-e hebt.


Offline

Jansennl

Newbie

  • Berichten: 3
  • Geregistreerd: vr 08 jul 2022, 23:06
  • km-stand: 110000
  • Lifetime: 1
  • Auto: Ampera-e

Re: Accu handmatig instellen tot 80%

Berichtzo 10 jul 2022, 16:10

Top, dankje! Ik heb indd een 2018 model. Hoe kan ik zien of ik een nieuwe accu al heb? Als ik tot 80% laad staat er trouwens dat ik 350 km kan rijden, lijkt dat de accu nog in top conditie is. De branden die er zijn geweest, hoeveel zijn dat er geweest? En was dat alleen tijdens het laden of zijn er ook gevallen van tijdens het rijden bekend? Als je de auto tot 80% laad dan is het risico toch weg?


Offline
Avatar gebruiker

Ruwils

Stamgast

  • Berichten: 327
  • Geregistreerd: zo 02 aug 2020, 16:24
  • km-stand: 30760
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Accu handmatig instellen tot 80%

Berichtma 11 jul 2022, 01:14

Ik zou zeggen, begin dit topic maar eens door te lezen. Hier staan alle antwoorden in.

Hoogstwaarschijnlijk heb je gewoon nog de oude accu. Er zijn nog maar heel weinig replacements geweest. Het gaat echt mondjesmaat en druppelsgewijs. Je kan het zien aan een sticker op de accubak.
In dit topic van een tijdje terug is een afbeelding te vinden, zie hier.


Offline

Jansennl

Newbie

  • Berichten: 3
  • Geregistreerd: vr 08 jul 2022, 23:06
  • km-stand: 110000
  • Lifetime: 1
  • Auto: Ampera-e

Re: Accu handmatig instellen tot 80%

Berichtvr 15 jul 2022, 13:03

Bedankt voor de reactie, weet je misschien ook hoe ik de laadport van binnenuit kan unlocken ipv via de remote control?


Offline

Ruben

Bekende

  • Berichten: 76
  • Geregistreerd: do 14 mei 2020, 15:26
  • km-stand: 0
  • Lifetime: 0
  • Auto: Ampera-e

Re: Accu handmatig instellen tot 80%

Berichtwo 20 jul 2022, 21:38

Jansennl schreef:Bedankt voor de reactie, weet je misschien ook hoe ik de laadport van binnenuit kan unlocken ipv via de remote control?


Volgens mij zit dat ergens in het laden scherm. Zit daar niet gewoon een knop "stop laden" o.i.d.?



Keer terug naar Ampera-e forum algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron